Ingredienser - 4 portioner
- 400 g lammfärs
- 1 msk vatten
- 1 msk citron, pressad
- 1 tsk spiskummin, mald
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
Sallad:
- 600 g färskpotatis
- 300 g blomkål
- 1 st rödlök
- 3 msk citron, pressad
- 1 tsk salt
- 1 msk persilja, hackad
Tillagning
- Skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.
- Skala och skiva rödlöken. Blanda potatis, blomkål och rödlök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.
- Blanda färsen med vatten,
citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olivolja ca 8 min. - Servera färsspetten med potatissalladen.
Energi per portion: ca 360 kcal, 16 g fett, 22 g protein, 30 g kolhydrater
Källa & bild: alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar