fredag 16 juli 2010

Lammfärsspett och färskpotatissallad



Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk vatten
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Sallad:

  • 600 g färskpotatis
  • 300 g blomkål
  • 1 st rödlök
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk persilja, hackad

Tillagning

  1. Skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryt blomkålen i buketter och låt den koka med potatisen när ca 5 min återstår av koktiden. Låt potatis och blomkål rinna av och svalna.
  2. Skala och skiva rödlöken. Blanda potatis, blomkål och rödlök med citronsaft, salt och persilja. Låt marinera ca 15 min.
  3. Blanda färsen med vatten,
    citronsaft, spiskummin och salt. Fördela färsen på 8 grillspett. Stek dem runt om i olivolja ca 8 min.
  4. Servera färsspetten med potatissalladen.

Energi per portion: ca 360 kcal, 16 g fett, 22 g protein, 30 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: