Ingredienser - 4 portioner
- 4 bakpotatisar, borstade och torkade
Räkfyllning:
- 500 g frysta räkor med skal, tinade, skalade och hackade
- 3 msk lättmajonnäs
- 2 msk riven ost
- 2 msk dill, hackad
- salt och peppar
Baconfyllning:
- 140 g bacon, knaperstekt i bitar
- 0,5-1 dl mjölk
- salt och peppar
- 2 msk persilja, hackad
Tillbehör:
- blandad sallad
Ugnstemperatur
- 225º
Gör så här
- Picka potatisarna med en gaffel. Lägg dem direkt på ugnsgallret i mitten av ugnen.
- Baka tills de är mjuka, 45- 60 minuter.
- Skär av ett lock och skrapa ur det mesta av inkråmet.
- Blanda det med någon av fyllningarna och smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka moset i skalen och låt potatisarna bli varma i ugnen igen.
En portion med tillbehör ger ca:
Med räkor: Energi: 305 kcal Fett i gram: 6 Fiber i gram: 6
Med bacon: Energi: 285 kcal Fett i gram: 5,5 Fiber i gram: 6
Källa & bild: coop.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar