torsdag 29 juli 2010

Bakpotatis med räk- eller baconfyllning



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 bakpotatisar, borstade och torkade

Räkfyllning:

  • 500 g frysta räkor med skal, tinade, skalade och hackade
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 2 msk riven ost
  • 2 msk dill, hackad
  • salt och peppar

Baconfyllning:

  • 140 g bacon, knaperstekt i bitar
  • 0,5-1 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 msk persilja, hackad

Tillbehör:

  • blandad sallad

Ugnstemperatur

  • 225º

Gör så här

  1. Picka potatisarna med en gaffel. Lägg dem direkt på ugnsgallret i mitten av ugnen.
  2. Baka tills de är mjuka, 45- 60 minuter.
  3. Skär av ett lock och skrapa ur det mesta av inkråmet.
  4. Blanda det med någon av fyllningarna och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg tillbaka moset i skalen och låt potatisarna bli varma i ugnen igen.

En portion med tillbehör ger ca:


Med räkor: Energi: 305 kcal Fett i gram: 6 Fiber i gram: 6

Med bacon: Energi: 285 kcal Fett i gram: 5,5 Fiber i gram: 6

Källa & bild: coop.se

Inga kommentarer: