Ingredienser - 16 st
- 50 g jäst
- 25 g smör
- 0,5 l lättfil
- 1 tsk salt
- 7,5 dl grahamsmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
- Smula sönder jästen direkt i degbunken.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader.
- Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig.
- Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
- Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Baka ut ca 16 runda bullar och lägg på smorda plåtar.
- Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
- Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Energi per bulle: ca 155 kcal
Källa & bild: lisabogren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar