måndag 26 juli 2010

Stekpannebröd



Ingredienser - ca 16 kakor

  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • ca 13 dl lantvetemjöl

Gör så här:

  1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar.
  4. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.
  5. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.


Energi per kaka: 170 kcal

Källa & bild: hemmetsjournal.se

Inga kommentarer: