Ingredienser - ca 16 kakor
- 75 g smör eller margarin
- 5 dl lättmjölk
- 25 g jäst
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl socker
- 2 msk sirap
- 1/2 tsk hjorthornssalt
- ca 13 dl lantvetemjöl
Gör så här:
- Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
- Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar.
- Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida.
- Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.
Energi per kaka: 170 kcal
Källa & bild: hemmetsjournal.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar