onsdag 21 juli 2010

Örtpanerad kotlett



Ingredienser - 2 portioner

  • 2 st fläskkotletter, benfria
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 dl hackade färska örtkryddor basilika, timjan, rosmarin

Sås:

  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 0,5 dl mini fraiche, (5 %)
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

  • 250 g potatisklyftor, ugnsstekta
  • tomater och paprika i sallad

Tillagning

  1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
  2. Häll vatten och fond i stekpannan. Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och
    vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter.
  3. Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
  4. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna.
  5. Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller
    bred på senapen och strö över örtkryddorna.
  6. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och
    sallad.

Energi per portion: Ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Källa & bild: alltommat.se

2 kommentarer:

Ida sa...

Är potatis och sallad medräknat i "Energi per portion"?

AD sa...

Nej, det är utan tillbehören