Ingredienser - 4 personer
- 500 g rökt skinka
- 1 msk smör
- 6 st soltorkade tomater strimlade
- 4 dl vatten
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 msk fransk senap
- 3 msk persilja (färsk el. fryst)
- 1 msk vetemjöl eller redning
- 1 krm svartpeppar
- 4 portioner pasta, gärna fullkorn
Tillagning
- Strimla skinkan, stek den i smöret.
- Tillsätt strimlad soltorkad tomat, vatten, creme fraiche, svartpeppar och senap.
- Väljer man att ta vetemjöl i är det bra om man blandar i den i skinkan först och sedan tillsätter vätskan. Maizena redning kan man hälla direkt i sen istället.
- Låt koka ihop en stund, tillsätt persilja och koka en stund till.
- Servera med pasta och en god sallad.
skinksås: 252 kcal/port
Pasta : 210 kcal/port (150g/port, kokt pasta)
Källa & bild: EnLättareVecka
2 kommentarer:
är det pasta + skinksås som är 252 kcal eller är det skinksås för sig som är det och pastan för sig som är 210? vilket ger pasta + sås = 252+210=462?
Precis. Som det står i receptet så är skinksåsen 252 kcal och pastan 210 kcal.
Skicka en kommentar