Ingredienser - 4 port
- 600 g färskpotatis
- 200 g gula tomater
- 400 g varmrökt laxfilé
- 50 g blandade kryddor, t#ex mynta, dill, persilja och rucola
Salsa verde:
- 2 dl blandade kryddor, t#ex mynta, dill eller persilja
- ½ dl hovmästarsås
- saft av ½ citron
- ¾ dl hett vatten
Så här gör du
- Borsta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.
- Skär den och tomaterna i skivor.
- Varva lax, kryddgrönt och tomater på tallrikarna.
- Lägg kryddor, hovmästarsås och citronsaft i en hög bunke.
- Tillsätt det heta vattnet lite i taget medan du mixar.
- Ringla salsan över salladen.
Energi per portion: 332 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar