Ingredienser - 4 portioner
- 4 laxfiléer
- skalet av 1 apelsin
- en bit ingefära (ungefär stor som en valnöt)
- 1 vitlöksklyfta
- 4 msk japansk soja
- 4 msk rapsolja
- salt
- peppar
- 1 msk smör eller margarin att steka i
Till salladen
- 120 gram blandad sallad (1 färdig påse)
- 4 normalstora rödbetor
- 100 g haricot verts
- citronolja
- balsamicocreme
- 2 msk flytande honung
- skalet av 1 apelsin
- saften från 0,5 apelsin
- flingsalt
- peppar
Gör såhär:
- Skala och riv ingefäran, riv apelsinskalet.
- Blanda en marinad på soja, olja, apelsinskalet, ingefäran och en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
- Lägg laxfiléerna i en plastpåse tillsammans med marinaden och förslut väl. Låt vila medans du förbereder salladen.
- Skala och dela rödbetorna i lagom stora bitar (de ska gå att äta utan att dela dem senare).
- Koka dem i rikligt saltat vatten i ca 20 minuter beroende på storlek.
- Koka upp nytt vatten och koka haricot verts i 3-4 minuter.
- Blanda rödbetor och haricot verts i en skål och ringla över honung och rivet apelsinskal. Pressa över apelsinsaft och strö över flingsalt. Blanda och smaka av.
- Lägg upp den blandade salladen på ett stort fat. Ringla över citronolja och balsamicocreme. Salta och peppra. Blanda och smaka av.
- Lägg rödbetor och haricot verts ovanpå salladen.
- Stek laxfiléerna i lite smör och placera dem ovanpå salladen.
- Servera som det är eller med pressad potatis.
En portion utan potatis innehåller: ca 400 kcal
Källa & bild: lisabogren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar