Ingredienser - 12 bitar
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 3 (225 g) morötter
- 2¾ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- ½ dl vatten
Glasyr:
- 150 g creamcheese (7%)
- 2 msk florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- strimlat apelsin- eller citronskal
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form (1½ l).
- Skala och finriv morötterna.
- Vispa ägg och socker mycket pösigt med elvisp.
- Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen.
- Rör ner morötterna och mjölblandningen.
- Tillsätt vattnet. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
- Blanda creamcheese och florsocker. Smaksätt med vaniljsocker.
- Bred glasyren över den kalla kakan.
- Garnera med apelsin- eller citronskal.
Energi per bit: 121 kcal 3,5 g fett varav 0,9 g mättat fett
En bit morotskaka enligt ett traditionellt recept innehåller:
248 kcal
12,7 g fett varav 2,6 g mättat fett.
Källa: folksam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar