söndag 25 juli 2010

Ljummen sallad med halloumi



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 portioner kamutvete tillagat enligt anvisning på förpackningen
  • 2 msk olivolja
  • 1/2–1 citron, saften
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 tomater, urkärnade, hackade
  • 1 rödlök, skalad, i smala klyftor
  • 1 bunt bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 paket (à 250 g) halloumi
  • 1 tråg rucola, sköljd
  • 8 skivor lufttorkad skinka

Tillagning

  1. Tillaga kamutvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda vetekornen med olivolja, citronsaft, vitlök, tomat, lök och persilja.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skiva halloumin och stek den i olivolja i het stekpanna.
  5. Lägg upp salladen med rucola, prosciutto och den nystekta halloumin.

Näringsvärde: 360 kcal, Fett 16 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 6 g

Källa & bild: icakuriren.se

Inga kommentarer: