Ingredienser - 4 portioner
- 4 portioner kamutvete tillagat enligt anvisning på förpackningen
- 2 msk olivolja
- 1/2–1 citron, saften
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 3 tomater, urkärnade, hackade
- 1 rödlök, skalad, i smala klyftor
- 1 bunt bladpersilja, hackad
- salt
- svartpeppar ur kvarn
- 1 paket (à 250 g) halloumi
- 1 tråg rucola, sköljd
- 8 skivor lufttorkad skinka
Tillagning
- Tillaga kamutvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda vetekornen med olivolja, citronsaft, vitlök, tomat, lök och persilja.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skiva halloumin och stek den i olivolja i het stekpanna.
- Lägg upp salladen med rucola, prosciutto och den nystekta halloumin.
Näringsvärde: 360 kcal, Fett 16 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 6 g
Källa & bild: icakuriren.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar