Ingredienser - 4 portioner
- 8 ägg
- 1 dl standardmjölk
- salt och svartpeppar
- 2 msk jordnötsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1 broccolistånd, i små buketter
- 1 röd paprika, urkärnad, strimlad
- 1/2–1 röd chili, urkärnad, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tråg (à 180 g) böngroddar, sköljda, avrunna
- 200 g skalade räkor
- 1/2–1 msk ostronsås
- 1 msk sesamfrön, rostade
Tillagning
- Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra. Stek en krämig omelett i en matsked av oljan.
- Häll 1 matsked av jordnötsoljan och sesamoljan i en wok. Woka broccolin någon minut, tillsätt paprika, chili och vitlök och woka ett par minuter till. Vänd i böngroddar och räkor precis mot slutet.
- Lägg fräset på den krämiga omeletten, ringla över ostronsås och strö över sesamfrön. Njut genast!
Näringsvärde per portion: 389 kcal, Fett 24 g, Kolhydrater 10 g, Fibrer 4 g.
Källa & bild: icakuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar