Ingredienser - 1 portion
- 200 g potatis
- 20 g riven mager ost
- 1 msk riven lök
- 1 msk hackad persilja
Äppelsalsa:
- 1 äpple
- 1-2 krm råsocker strö
- 1-2 krm malen ingefära
- pressad citronsaft
Tillbehör:
- 30 g salladsost typ fetaost 13% fett
Tillagning
- Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft. Låt det fräsa under omrörnaing tills tärningarna är mjuka.
- Koka potatisen med skalen på i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Kasta bort vattnet och låt potatisen svalna.
- Skala potatisen och riv den grovt. Tillsätt riven ost, riven lök och hackad persilja. Arbeta samman till en färs. Smaka av med salt och peppar.
- Forma två stora biffar. Stek dem i ytterst lite matfett tills de är gyllene på båda sidorna, ca 5-6 minuter per sida.
- Toppa potatiskakorna med äppelsalsa och strö smulad ost över. Ät gärna en fräsch sallad till.
Energi per portion: ca 400 kcal
Källa & bild: hemmetsjournal.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar