måndag 26 juli 2010

Rösti med äppelsalsa och fetaost



Ingredienser - 1 portion
  • 200 g potatis
  • 20 g riven mager ost
  • 1 msk riven lök
  • 1 msk hackad persilja

Äppelsalsa:

  • 1 äpple
  • 1-2 krm råsocker strö
  • 1-2 krm malen ingefära
  • pressad citronsaft

Tillbehör:

  • 30 g salladsost typ fetaost 13% fett

Tillagning

  1. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft. Låt det fräsa under omrörnaing tills tärningarna är mjuka.
  2. Koka potatisen med skalen på i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Kasta bort vattnet och låt potatisen svalna.
  3. Skala potatisen och riv den grovt. Tillsätt riven ost, riven lök och hackad persilja. Arbeta samman till en färs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma två stora biffar. Stek dem i ytterst lite matfett tills de är gyllene på båda sidorna, ca 5-6 minuter per sida.
  5. Toppa potatiskakorna med äppelsalsa och strö smulad ost över. Ät gärna en fräsch sallad till.

Energi per portion: ca 400 kcal

Källa & bild: hemmetsjournal.se

Inga kommentarer: