- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 3 1⁄2 dl dinkelmjöl
- 1 dl havrekli
- 1 1⁄2 dl rostade solroskärnor
- 1 dl linfrö
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 4 1⁄2 dl Arla® mjölk
- 2 ägg
- 250 g KESO® cottage cheese naturell
- 4 dl blåbär
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver.
- Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet.
- Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
- Servera dem direkt med cottage cheese och blåbär.
360 kcal
Protein: 13 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar