lördag 21 mars 2015

Våfflor - 360 kcal



Ingredienser - 8 st
  • 100 g Arla® Svenskt Smör 
  • 3 1⁄2 dl dinkelmjöl 
  • 1 dl havrekli 
  • 1 1⁄2 dl rostade solroskärnor 
  • 1 dl linfrö 
  • 2 krm salt 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 4 1⁄2 dl Arla® mjölk 
  • 2 ägg 
Tillbehör:
  • 250 g KESO® cottage cheese naturell 
  • 4 dl blåbär 
Gör så här:
  1. Smält smöret och låt det svalna. 
  2. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver. 
  3. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. 
  4. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  5. Servera dem direkt med cottage cheese och blåbär.

Näringsvärden, per st inkl tillbehör 
360 kcal 
Protein: 13 g 
Kolhydrater: 25 g 
Fett: 23 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: