Ingredienser - 2 portioner
- 1 tsk smör/olja till formen
- 3 dl skivad purjolök
- 300 g torskfilé eller annan vit fisk
- salt och peppar
- ½ dl vitt vin
- 1 dl lätt-crème fraiche
- 1 tsk fisk- eller hummerfond
- ½ dl hackad dill, gärna fryst
Garnera med: dill
Servera med: 200 g kokt potatis, 150 g broccolibuketter
Gör så här
- Sätt ugnen på 220°.
- Stek purjolöken mjuk i matfettet.
- Lägg hälften i en ugnssäker form. Krydda fisken och lägg den på lökbädden, lägg resten av löken ovanpå.
- Täck med folie och baka i ugnen ca 20 minuter.
- Koka upp vin, crème fraiche och fond, blanda ner dillen. Häll såsen över den färdigkokta fisken.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar