torsdag 12 mars 2015

Dillfisk - 345 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 tsk smör/olja till formen
  • 3 dl skivad purjolök
  • 300 g torskfilé eller annan vit fisk
  • salt och peppar
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1 tsk fisk- eller hummerfond
  • ½ dl hackad dill, gärna fryst

Garnera med: dill
Servera med: 200 g kokt potatis, 150 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. 
  2. Stek purjolöken mjuk i matfettet. 
  3. Lägg hälften i en ugnssäker form. Krydda fisken och lägg den på lökbädden, lägg resten av löken ovanpå. 
  4. Täck med folie och baka i ugnen ca 20 minuter. 
  5. Koka upp vin, crème fraiche och fond, blanda ner dillen. Häll såsen över den färdigkokta fisken.

Källa & bild: MåBra


Inga kommentarer: