lördag 14 mars 2015

Fisksoppa med vitlök - 300 kcal


Ingredienser - 1 portion
  • 100 g Morot – 36 kcal
  • 50 g Gul lök – 19 kcal
  • 25 g Vitlök – 40 kcal
  • 1 msk Fiskfond/grönsaksfond –  ca 5 kcal
  • 200 g Torsk – 156 kcal
  • 1 tsk Rapsolja – 44 kcal
  • 7 dl Vatten
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Citronsaft

Tillagning
1. Skala och hacka moroten, vitlöken och löken och stek tillsammans med 1 tsk rapsolja.
2. Häll på 3 dl vatten och 1 msk fond, låt koka i 5 minuter.
3. Tillsätt resten av vattnet och koka upp.
4. Tillsätt nu torsken som du skurit i bitar och låt koka tills torsken precis fortfarande håller ihop.
5. Smaksätt med timjan, citron, salt och peppar.
Källa & bild: 5:2 recept

Inga kommentarer: