Ingredienser - 1 portion
- 100 g Morot – 36 kcal
- 50 g Gul lök – 19 kcal
- 25 g Vitlök – 40 kcal
- 1 msk Fiskfond/grönsaksfond – ca 5 kcal
- 200 g Torsk – 156 kcal
- 1 tsk Rapsolja – 44 kcal
- 7 dl Vatten
- Timjan
- Salt
- Peppar
- Citronsaft
Tillagning
1. Skala och hacka moroten, vitlöken och löken och stek tillsammans med 1 tsk rapsolja.
2. Häll på 3 dl vatten och 1 msk fond, låt koka i 5 minuter.
3. Tillsätt resten av vattnet och koka upp.
4. Tillsätt nu torsken som du skurit i bitar och låt koka tills torsken precis fortfarande håller ihop.
5. Smaksätt med timjan, citron, salt och peppar.
2. Häll på 3 dl vatten och 1 msk fond, låt koka i 5 minuter.
3. Tillsätt resten av vattnet och koka upp.
4. Tillsätt nu torsken som du skurit i bitar och låt koka tills torsken precis fortfarande håller ihop.
5. Smaksätt med timjan, citron, salt och peppar.
Källa & bild: 5:2 recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar