lördag 28 mars 2015

Uppnå effektiv fettförbränning

Bild: Lånad härFettförbrännande träning som fungerar

Den som upplever att det sitter sisådär 10 kg för mycket på höfter, mage, lår och rumpa kanske får tipset av sin husdoktor att röra på sig 15 minuter om dagen för att gå ner i vikt. Det låter ju fantastiskt att en kvart om dagen skulle leda till att man blir av med övervikten och riktigt så enkelt är det förstås inte. Om man inte lägger om sin diet så kommer en liten promenad på en kvart om dagen inte att ge några större resultat det gäller att man sysslar med fettförbrännande träning som verkligen påverkar. Med den här typen av träning så får man inte bara effektiv fettförbränning, man får även en snyggare figur, och så mår man mycket bättre av att bli starkare och smidigare.
Vad ska man då göra för att komma igång och bränna fett? Här följer några tips på fettförbrännande träning som de allra flesta kan syssla med. Du får räkna med lite mer än en kvart vid varje träningstillfälle men det ska påpekas att 15 minuters rask gång eller cykling alls inte är att förkasta då man kombinerar detta med en sund diet och lite längre träningspass.

Gå ut och gå

Något som nästan alla kan göra är att gå ut och gå. Promenader är vad som kallas för lågintensiv träning där man under en längre stund kan bränna fett på ett effektivt sätt. Det gäller att du går så pass raskt att du blir lite andfådd och börjar svettas. Om det finns kullar och backar så är det bra att dra på lite extra då du går uppför för att få till intervaller som är mycket bra för hjärta och som gör att du får igång ett hälsosamt flås. Den som just har fått barn ska utnyttja denna träningsform för effektiv fettförbränning. Med en vagn framför sig så blir träningen ännu bättre och barnet sover gott i friska luften och av att bli rullat framåt i vagnen. Man kan även ta sin promenad till en ny nivå genom att gå snabbt och då är det en powerwalk man pratar om. Detta är ett av de mest effektiva sätten att bränna fett på.

Cykla och spinning ökar fettförbränningen

Vanlig cykling till och från jobbet kan också ses som en form av lågintensiv träning. Fundera på om du kanske några dagar i veckan kan cykla till jobbet eller till platsen där du studerar. För att det här ska ge något så bör cyklingen pågå under minst en halvtimmes tid men om man bara har tjugo minuter med cykel till jobbet så ska man inte hoppa över denna träning. Fler träningstillfällen under dagen är bra för hälsan och leder givetvis till att man gör sig av med fler kalorier och går ner i vikt.
Om du följer en grupp som sysslar med spinning så kommer du snart att märka att det här är en träningsform som verkligen leder till att man bränner fettet snabbt. Spinningen går ut på att man cyklar i grupp och det här kan man göra på ett lågintensivt sätt eller på ett högintensivt sätt. Varje träningstillfälle brukar pågå under cirka 40 minuters tid och när passet är klart så känns det ordentligt. Om du börjar träna spinning 3-4 gånger per vecka så kommer du ganska snart att märka skillnad i kroppsmassa såvida du inte börjar äta mer för att kompensera.

Motionsredskap på gym

På gymmet så finns det ju en massa spännande motionsredskap. Man kan springa på löpbandet, ro i ro-maskin, steppa på stepmaskin eller kanske köra crosstrainer. Det här är redskap som ofta används för uppvärmning men som också är nyttiga för fettförbrännande träning. Om du dyker upp vid en tidpunkt då gymmet är lugnt och tomt så kommer ingen att bli sur för att du springer på löpbandet under en timmes tid. Det här är löpning som är skonsam för knän och som dessutom går att utföra oavsett vilket väder man har utanför. När man befinner sig på en cykel, ett löpband eller på en stepmaskin så kan man alltid se på något intressant program på en gemensam TV-skärm eller på egen surfplatta, men många gånger så får man in en bättre rytm om man lyssnar på bra musik för träning.
Det finns de som säger att man bränner fett som allra bäst efter att ha sysslat med någon form av konditionsträning under minst 40 minuters tid. Det här kan vara bra att lägga på minnet då man kan köra vidare efter löpning, cykling eller gång med fler övningar som rygglyft och situps. Dessutom så kan man tänka på att det kan vara smart att köra med den fettförbrännande träningen på morgonen för att på så vis påverka resten av dagen. Det ligger nämligen något i det där med att en dag som börjar med ett bra flås fortsätter på samma vis.

Inga kommentarer: