måndag 16 mars 2015

Glutenfria pannkakor - 400 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 12 tsk salt
  • 4 dl Arla® mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • ev florsocker
  • 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 2 passionsfrukter


Gör så här:

  1. Vispa ihop de torra ingredienserna med mjölken till en klumpfri smet. 
  2. Vispa i äggen och låt svälla ca 15 min. Smält smöret och rör ner i smeten. 
  3. Stek tunna pannkakor. Rulla ihop pannkakorna och pudra ev över florsocker. 
  4. Rör ihop yoghurt med passionsfrukt och servera.

Näringsvärden, per port

  • 400 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 17 g

  • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: