Ingredienser - 2 portioner
- 2 frysta kycklingburgare (Max delifresh)
- 1 tsk rapsolja
- 50 g gurka
- 3 msk turkisk yoghurt
- 1 riven vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 näve mâchesallad
- 50 g halverade salladsärter
- 100 g halverade körsbärstomater
- ½ liten skivad rödlök
- överdelen av 2 grova hamburgerbröd
Gör så här
- Pensla en grillpanna med olja och grilla kycklingburgarna 2–3 minuter på varje sida (den kortare tiden om de är tinade).
- Riv gurkan, pressa bort en del av vätskan och blanda med yoghurt och vitlök, salt och peppar.
- Lägg upp grönsakerna på två tallrikar, placera kycklingburgarna ovanpå och klicka över såsen. Lägg brödet ovanpå!
Psst: Vill du spara ytterligare kalorier och göra rätten glutenfri kan du utesluta brödet. Energivärdet sjunker då till 240 kcal/portion.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar