onsdag 11 mars 2015

Kokt vitkål med kalkon - 356 kcal


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g färskpotatis
  • 1 stort vitkålshuvud (1 kg)
  • ca 25 g smör
  • ca 200 g rökt, tunnskivat kalkonbröst
  • 1/2 dl finhackade örter, t ex dill och gräslök
  • salt och svartpeppar

Gör såhär

  1. Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Lägg i buljongtärningen. 
  2. Skrapa och koka potatisen i saltat vatten i en separat kastrull.
  3. Skär vitkålshuvudet i åtta klyftor, låt rotstocken sitta kvar så att de håller ihop. Koka på svag värme i buljongvattnet i 3–6 minuter tills de är mjuka. Ta upp med hålslev och låt rinna av lite. Salta lätt.
  4. Smält smöret i en kastrull. Låt det börja bubbla och dofta nötigt. Häll upp i en liten kanna.
  5. Fördela kalkonbröst på tallrikar. Skiva den varma potatisen och lägg på kalkonen. Toppa med vitkål och ringla över av det smakrika smöret. Strö över örter och lite nymald svartpeppar.
Näringsvärde: kcal 356, fett 11 g, kolhydrater 40 g, fibrer 9 g

Inga kommentarer: