fredag 13 mars 2015

Fransk potatissallad - 272 kcal



Ingredienser - 4 portioner

  • 10-12 potatisar, ca 800 g 
  • 1 st röd lök 
  • 3 msk kapris 
  • 2 msk ljus vinäger 
  • 0,5 tsk salt peppar 
  •  (1 tsk dragon) 
  •  1-2 tsk fransk senap 
  • 3 msk olja 
  • 2 msk vatten 
  • 0,5 dl finskuren persilja eller 2 msk färsk timjan 
Tillagning
  1. Skala, eller skrapa om du använder färskpotatis, och koka potatisen. 
  2.  Blanda ingredienserna till vinägrettsåsen. Skala och hacka löken fint. 
  3.  Skiva potatisen medan den är varm. Lägg potatis, lök och kapris i en skål och häll vinägrettsåsen över. Blanda försiktigt. 
  4.  Täck över potatissalladen och låt den stå kallt tills den ska serveras. Blanda i persilja och/eller timjan.
Källa & bild: recept.nu

Inga kommentarer: