söndag 22 mars 2015

Torsk med pestotäcke - 400 kcal



Ingredienser 4 portioner

  • 2 msk olivolja 
  • 1 st vitlöksklyfta 
  • 1 dl parmesanost, riven (40 g) 
  • 600 g torskfilé, fryst, MSC-märkt 
  • 1 kruka basilika 1 pkt körsbärstomater, (250 g) 
  • 2 dl matvete 
  • 2 krm salt 
  • 250 g sockerärter 
  • 1 krm svartpeppar, nymald 
Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar. 
2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. 
3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av. 
4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker. 

 Ca 400 kcal per portion, 12 g fett, 36 g protein, 32 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: