- 2 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost, riven (40 g)
- 600 g torskfilé, fryst, MSC-märkt
- 1 kruka basilika 1 pkt körsbärstomater, (250 g)
- 2 dl matvete
- 2 krm salt
- 250 g sockerärter
- 1 krm svartpeppar, nymald
1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.
Ca 400 kcal per portion, 12 g fett, 36 g protein, 32 g kolhydrater
Källa & bild: alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar