torsdag 19 mars 2015

Smal kladdkaka - 150 kcal


Ingredienser - 12 bitar

  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¾ dl kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 burk kesella, 10 %, 250 g
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 msk rapsolja

Garnera med: 1 msk 
florsocker och 1 dl hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med kesella, apelsinsaft och olja.
  3. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Känn med sticka för att se om kakan har stannat. 
  5. Vid servering pudra över florsocker och garnera med hallon.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: