Ingredienser - 12 bitar
- 3 ägg
- 2 dl rörsocker
- 1 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ¾ dl kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 burk kesella, 10 %, 250 g
- rivet skal och saft av 1 apelsin
- 1 msk rapsolja
Garnera med: 1 msk
florsocker och 1 dl hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 200º.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med kesella, apelsinsaft och olja.
- Smöra och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Känn med sticka för att se om kakan har stannat.
- Vid servering pudra över florsocker och garnera med hallon.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar