tisdag 16 oktober 2012

Vitlöksfisk med pinjenötter

Vitlöksfisk med pinjenötter




Ingredienser - 4 port

  • 500 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 3 msk Arla® smör-&rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. 
  3. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft. 
  4. Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. 
  5. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. 
  6. Servera med fräst spenat och kokt ris.


Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Energi 245 kcal
Protein 26 g
Kolhydrat 2 g
Fett 15 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: