Ingredienser - 12 portioner
- 2 ½ dl vetemjöl
- 3 msk Hermesetas Lättströ
- 75 g smör
- 3/4 dl Kesella Mager kvarg
Fyllning:
- 2 dl mjölk
- 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
- 1 ½ msk potatismjöl
- 4 äggulor
- Rivet skal och saft av 3 limefrukter
- 2 äggvitor
- 2 limefrukter
- 1 dl vatten
Gör så här
- Blanda ihop mjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200º.
- Grädda pajskalet 15-20 min. Låt svalna. Blanda mjölk, Hermesetas Lättströ, potatismjöl och äggulor i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
- Rör ner limesaft och skal. Låt kallna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i limekrämen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt och stelna minst 1 tim.
- Skär de 2 limefrukterna i tunna skivor. Sjud skivorna i vattnet ca 10 min. Låt svalna. Dekorera pajen med limeskivorna.
Energi per portion: 189 kcal kolhydrater g 19,3 fett g 9,3
Källa & bild: Matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar