lördag 6 oktober 2012

Sockerfri och mager citronpaj

Sockerfri och mager citronpaj


Ingredienser - 12 portioner


Pajdeg:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk Hermesetas Lättströ
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella Mager kvarg

Fyllning:
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • 4 äggulor
  • Rivet skal och saft av 3 limefrukter
  • 2 äggvitor
  • 2 limefrukter
  • 1 dl vatten


Gör så här


  1. Blanda ihop mjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200º. 
  2. Grädda pajskalet 15-20 min. Låt svalna. Blanda mjölk, Hermesetas Lättströ, potatismjöl och äggulor i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner limesaft och skal. Låt kallna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i limekrämen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt och stelna minst 1 tim. 
  4. Skär de 2 limefrukterna i tunna skivor. Sjud skivorna i vattnet ca 10 min. Låt svalna. Dekorera pajen med limeskivorna.



Energi per portion: 189 kcal kolhydrater g 19,3 fett g 9,3

Källa & bild: Matklubben

Inga kommentarer: