tisdag 2 oktober 2012

Citronstekt laxkotlett med kapris

meny-1004-citronstekt-laxkotlett med kapris


Ingredienser - 2 port

  • 2 benfria laxfjärilar à 150 g 
  • rivet skal och saft av ½ citron 
  • salt och peppar 
  • 1 msk kapris 
  • 6 delade svarta oliver 
  • 100 g körsbärstomater i halvor 
  • 1 tsk olivolja 
  • 1 msk fiskfond 
  • 2 msk vatten 
  • 1 msk strimlade basilikablad
Servera med: 
  • 200 g kokt potatis

Så här gör du

  1. Häll citronskal och saft i en liten form. 
  2. Salta och peppra fisken och vänd runt den i formen. Låt stå 5–10 min. 
  3. Fräs kapris, oliver och tomater i oljan någon min. 
  4. Lägg ner fisken och stek ca 2 min på varje sida. Häll på fond och vatten och låt puttra ihop. 
  5. Strö över basilika och servera genast.
Energi per portion: 385 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: