Ingredienser - 4 portioner
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk färskpressad citron
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflingor
- salt
- svartpeppar
- 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
Bulgursallad:
- 2 dl bulgur
- saften av 1 citron
- 3 msk olivolja
- 2 stora tomater
- 2 kvistar färsk mynta
- 2 knippen slät persilja
Övrigt:
- 4 blötlagda träspett
2. Koka bulgurvetet enligt anvisningarna på paketet. Häll över saften av 1 citron, olivolja, 0,5 tsk salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen kallna i kylskåp.
3. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj mynta och persilja och hacka örtbladen fint.
4. Trä kycklingbitarna på de blötlagda spetten. Grilla dem i grillpanna eller på kolgrill, ca 5 min per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
5. Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till de grillade kycklingspetten.
Näringsvärde per portion
Kcal 385
Fett 15g
Protein 34g
Kolhydrater 28g
Fibrer 3g
Kcal 385
Fett 15g
Protein 34g
Kolhydrater 28g
Fibrer 3g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar