torsdag 4 oktober 2012

Chiliheta kycklingspett med bulgursallad



Ingredienser - 4 portioner
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citron
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflingor
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • saften av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora tomater
  • 2 kvistar färsk mynta
  • 2 knippen slät persilja

Övrigt:
  • 4 blötlagda träspett
Tillagning

1. Rör ihop olivolja och färskpressad citron med 2 tsk kallt vatten. Rör ner paprikapulver, chiliflingor, salt och svartpeppar i marinaden. Skär varje kycklingfilé i 4–5 bitar. Lägg bitarna i marinaden och marinera minst 2 tim, men gärna över natten.
2. Koka bulgurvetet enligt anvisningarna på paketet. Häll över saften av 1 citron, olivolja, 0,5 tsk salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen kallna i kylskåp.

3. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj mynta och persilja och hacka örtbladen fint.
4. Trä kycklingbitarna på de blötlagda spetten. Grilla dem i grillpanna eller på kolgrill, ca 5 min per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
5. Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till de grillade kycklingspetten.

Näringsvärde per portion
Kcal 385
Fett 15g
Protein 34g
Kolhydrater 28g
Fibrer 3g

Källa & bild: Imponline

Inga kommentarer: