Ingredienser - 6 portioner
- 1⁄4 rödkål (ca 400 g)
- 1⁄4 vitkål (ca 400 g)
- 150 g brysselkål
- 2 syrliga äpplen
- 50 g valnötskärnor
- 4 msk olja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1 msk vatten
- 1⁄2 tsk salt
- svartpeppar
1. Förväll brysselkålen ett par min om de är färska. Låt dem rinna av och svalna. Frusen blomkål behöver bara tina och rinna av.
2. Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vänta med att skära äpplena eftersom skivorna snabbt blir bruna.
3. Vispa ihop dressingen i en salladsskål. Häll i grönsakerna och nöthacket och blanda väl. Låt salladen helst dra i ca 1 tim.
4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före serveringen. Blanda ner några äppleskivor i salladen och garnera med resten.
Näringsvärde per portion:
Kcal 181
Kolhydrater 10g
Protein 4g
Fett 14g
Fibrer 4g
Källa & bild: Imponline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar