tisdag 23 oktober 2012

Höstpytt med bönor, svamp och lingon



Ingredienser - 2 port

  • 100 g tärnad palsternacka 
  • 150 g tärnad morot 
  • 150 g tärnad kålrot 
  • 50 g tärnad rot- eller blekselleri 
  • 1 hackad rödlök 
  • 100 g svamp 
  • 1 msk smör/olja 
  • salt och peppar 
  • 1 burk bönor, 230 g t ex kidney 
  • 1 msk hackad färsk timjan 
  • 2 msk frysta lingon 
  • 1 knippa hackad bladpersilja 
  • 1 dl matyoghurt, ev. låglaktos 
  • 1 msk riven pepparrot

Så här gör du

  1. Stek rötter, lök och svamp mjuka i matfett – ju finare tärningar, desto kortare tid.
  2. Krydda med salt och peppar, blanda ner bönor och timjan och fräs ett par minuter till.
  3. Strö över lingon och persilja. Rör ihop matyoghurt med pepparrot, smaka av med salt.
Energi per portion: 355 kcal 18 % Protein 31 % Fett 51 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: