Ingredienser - 2 port
- 100 g tärnad palsternacka
- 150 g tärnad morot
- 150 g tärnad kålrot
- 50 g tärnad rot- eller blekselleri
- 1 hackad rödlök
- 100 g svamp
- 1 msk smör/olja
- salt och peppar
- 1 burk bönor, 230 g t ex kidney
- 1 msk hackad färsk timjan
- 2 msk frysta lingon
- 1 knippa hackad bladpersilja
- 1 dl matyoghurt, ev. låglaktos
- 1 msk riven pepparrot
Så här gör du
- Stek rötter, lök och svamp mjuka i matfett – ju finare tärningar, desto kortare tid.
- Krydda med salt och peppar, blanda ner bönor och timjan och fräs ett par minuter till.
- Strö över lingon och persilja. Rör ihop matyoghurt med pepparrot, smaka av med salt.
Energi per portion: 355 kcal 18 % Protein 31 % Fett 51 % Kolhydrater
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar