måndag 22 oktober 2012

Sushi


Ingrediens - 1 person
  • 8 räkor
  • Knivsudd hackad färsk chili
  • ¼ tsk olivolja till stekning
  • 1 platta noritång
  • 130 g kokt brunt sushi-ris
  • 1 msk risvinäger
  • 20 g mango
  • 20 g avokado
  • 5 g salladslök

Tillagning



  1. Börja med att blanda risvinägern i riset. 
  2. Stek räkorna i olivolja och chili. När räkorna har svalnat knäcker du dem så att de inte är så böjda och de blir lättare att lägga raka.
  3. Skär frukt och grönsaker i fina strimlor.
  4. Lägg en platta noritång på bambumattan. Lägg sedan på ris på tångplattan bortsett från 5 centimeter högst upp som hålls tom. Placera räkor samt frukt och grönsaker i en rand tvärs över mitten och rulla tångplattan hårt. Ingredienserna ska pressas ihop lite i bambumattan
  5. Dra några droppar vatten över de sista 5 centimetrarna tång så att den blir klistrig och du kan stänga rullen som ett kuvert. Låt rullen stå i 10 minuter och skär den sedan i 8 bitar.

NÄRINGSINNEHÅLL PER RULLE:
Kcal: 313 kcal
Proteiner: 13 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 6,5 g
Kostfibrer: 1,6 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: