torsdag 18 oktober 2012

Jordnötsbar med choklad



Ingredienser - 12 port

  • 1 ägg 
  • ½ dl flytande honung 
  • ½ dl rörsocker 
  • 2 dl dinkelflingor 
  • 2½ dl havregryn 
  • ½ dl rapsolja 
  • ½ dl russin 
  • 5 hackade torkade aprikoser 
  • 40 g hackade jordnötter 
Till garnering: 20 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Vispa ägg, honung och socker poröst. 
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. 
  4. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i en form, ca 20x20 cm. 
  5. Platta ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. 
  6. Låt svalna på galler och skär i 12 bitar. 
  7. Smält chokladen och ringla över kakorna. 
  8. Förvara svalt eller frys in.
Energi per portion: 180 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: