Ingredienser - 2 port
- 1 dl rundkornigt ris
- 4 dl kokande vatten
- ½ msk rapsolja
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 kruka hackad mynta
- 2 msk sultanrussin
- 1 knippa hackad persilja
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 röda paprikor 3 msk matyoghurt, ev. låglaktos
Så här gör du
- Häll vattnet över riset och låt det svälla ca 30 minuter. Sila bort vattnet och fräs ris och lök några minuter utan att det tar färg.
- Tillsätt tomater, puré, mynta, russin, persilja och buljong och låt sjuda tills riset är mjukt, 10–15 minuter. Spara lite av det kryddgröna till såsen.
- Skär ett lock av paprikorna och ta bort kärnhuset. Fyll dem med risblandningen och placera i en trång kastrull. Häll på vatten ca 2 cm upp och sjud under lock tills paprikorna är mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna före servering.
- Blanda matyoghurt med kryddgrönt och servera till.
Energi per portion: 380,kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar