tisdag 31 maj 2011

Citrusgrillad kyckling


Ingredienser - 6 portioner
  • 1 kyckling à ca 1,6 kg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Marinad:
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • 2 msk honungssenap (se nedan)
  • 2 msk färskpressad apelsin
  • 0,5 tsk kinesisk soja
Gör egen honungssenap
  • Blanda 1,5 msk dijonsenap och 0,5 msk flytande honung i en skål.

Tillagning
  1. Sätt på grillen och låt kolen bli nästan vit, eller sätt ugnens grill på medelvärme. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
  2. Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar.
  3. Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
  4. Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 min, tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång pensla med marinaden. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsamma.
 Genväg
Använd 4 färdigstyckade kycklingbröst istället för bitar från en hel kyckling. Grilla brösten 15 cm från värmen tills de inte längre är rosa, ca 10–15 min. Vänd brösten en gång och pensla med resterande marinad.
 
 
Näringsvärde per portion
 
322 kcal
Kolhydrater 1g
Protein 29g
Fett 23g
Fibrer 0g
 
Källa & bild: Impoline
 

Inga kommentarer: