fredag 27 maj 2011

Potatis- och kycklingsallad


Ingredienser - 2 port

  • 250 g potatis
  • 2 kycklingfiléer à ca 125 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1½ näve blandad sallad
  • 2 tomater i bitar
  • ½ skivad rödlök
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ msk olivolja

Så här gör du

  1. Skär potatisen i klyftor.
  2. Placera på bakpappersklädd plåt och stek i 225° ugn ca 30 minuter.
  3. Krydda kycklingfiléerna och stek dem gyllenbruna i oljan.
  4. När du stekt potatisen i 10 minuter stoppa in kycklingen också, stek i ytterligare 20 minuter.
  5. Blanda samman sallad, tomater och lök och placera på två tallrikar, ringla över vinäger och olja.
  6. Lägg potatis och skivad kyckling ovanpå.
 Energi per portion: 372 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: