onsdag 11 maj 2011

Jordgubbsglasspinnar


Ingredienser - 10 port

Pinnglassformar finns att köpa i många inredningsbutiker och varuhus.

  • 225 g färska eller frysta och tinade jordgubbar
  • 1 medelstor banan
  • 1 dl vaniljvisp

Så här gör du

  • Mixa jordgubbar och banan fint i en matberedare eller med stavmixer.
  • Vispa vaniljvispen till fast skum med elvisp.
  • Vänd ner fruktmoset i vaniljvispen.
  • Fyll glassmeten i pinnglassformar, tryck ner pinnen och frys in i minst 4 timmar.
  • Lossa glassarna ur formarna genom att doppa formen i hett vatten i 10–15 sekunder.
  • Dra i pinnen och låt glassarna tina i 10–15 min före servering.
  • De är godast när de nästan börjar smälta.
Energi per glass: 45 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: