måndag 9 maj 2011

Helgrillad fläskfilé med rostad potatis


Ingredienser - 2 port

  • 250 g fläskfilé
  • 100 g färska champinjoner
Marinad:
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 tsk chilisås
  • 1 krm timjan
  • 1 tsk soja
Till potatisen:
  • 300 g små, hela potatisar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet.
  2. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  3. Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225° ca 20 min. Skaka pannan då och då.
  4. Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden.
  5. Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10–15 min eller tills det är svagt rosa inuti.
  6. Trä upp svamparna på spett och låt grilla med de sista 2–3 min.
  7. Häll vinägern över potatisen och skaka runt. Strö över saltet.
  8. Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.
Energi per portion:  309 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: