Ingredienser - 2 port
- 250 g fläskfilé
- 100 g färska champinjoner
Marinad:
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1 tsk rapsolja
- 2 tsk chilisås
- 1 krm timjan
- 1 tsk soja
Till potatisen:
- 300 g små, hela potatisar
- 1 tsk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 tsk balsamvinäger
- 1 tsk flingsalt
Så här gör du
- Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet.
- Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
- Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225° ca 20 min. Skaka pannan då och då.
- Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden.
- Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10–15 min eller tills det är svagt rosa inuti.
- Trä upp svamparna på spett och låt grilla med de sista 2–3 min.
- Häll vinägern över potatisen och skaka runt. Strö över saltet.
- Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar