tisdag 17 maj 2011

Torsk med pestotäcke



Ingredienser
  • 600 g torskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1st vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost (40g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matvete
  • 250 g sockerärter
  • 1 pkt körsbärstomater (250 g)

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
  4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.

Energi per portion: Ca 400 kcal, 12 g fett,
36 g protein, 32 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat

Inga kommentarer: