Ingredienser
- 600 g torskfilé
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 1st vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost (40g)
- 2 msk olivolja
- 2 dl matvete
- 250 g sockerärter
- 1 pkt körsbärstomater (250 g)
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
- Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
- Servera fisken med matvete och varma grönsaker.
Energi per portion: Ca 400 kcal, 12 g fett,
36 g protein, 32 g kolhydrater
Källa & bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar