Ingredienser - 4 portioner
- 800 g färskpotatis
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tjock skiva rökt skinka (100 g)
- 10 g smör
- 1 dl grönsaksbuljong
- 1 knippe salladslök
- 1 msk rapsolja
- 2 msk sherryvinäger
- salt, svartpeppar
- 1 knippe gräslök
- 1 dl gräddfil
Tillagning
- Borsta av potatisen grundligt. Lägg den i en kastrull, täck med vatten och tillsätt kumminfröna. Koka potatisen 20–25 min under lock. Låt de kokta potatisarna svalna.
- Ta bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och bryn skinkan runtom. Blanda ner grönsaksbuljongen och ta pannan från värmen.
- Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem i en skål. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 1 cm stora bitar. Blanda salladslöken med potatisen.
- Rör samman olja, sherryvinäger, skinkbuljong, salt och peppar. Blanda dressingen med potatisen och salladslöken och låt dra 1 tim.
- Hacka gräslöken fint och blanda den med gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatissalladen på tallrikar och lägg på en klick av gräslökskrämen.
Näringsvärde/portion:
261 kcal
Fett 9g
Protein 11g
Kolhydrater 35g
Källa & bild: Impoline
1 kommentar:
Ser härligt fräscht och gott ut!
Skicka en kommentar