torsdag 19 maj 2011

Aubergine med vitlöksyoghurt och tomatsås





Ingredienser - 4 port
  • 1 stor aubergine, ca 400 g
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 ½ dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 2 dl kryddstark tomatsås till pasta
  • 10 basilikablad

Gör så här
  1. Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min.
  2. Torka av och stek tärningarna i smör-&rapsolja.
  3. Häll upp i en form och låt kallna. 
  4. Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen.
  5. Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.

Energi per portion: 150 kcal kolhydrater 7 g protein 3 g Fett 17 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: