Ingredienser - 4 port
- 1 stor aubergine, ca 400 g
- ½ tsk salt
- 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 1 ½ dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 krm salt
- 2 dl kryddstark tomatsås till pasta
- 10 basilikablad
Gör så här
- Skär auberginen i tärningar och strö över salt. Låt stå ca 30 min.
- Torka av och stek tärningarna i smör-&rapsolja.
- Häll upp i en form och låt kallna.
- Smaksätt yoghurt med vitlök och salt. Bred ut det över auberginen.
- Ringla tomatsåsen över. Garnera med basilika.
Energi per portion: 150 kcal kolhydrater 7 g protein 3 g Fett 17 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar