måndag 30 maj 2011

Rimmad lax med dragonstuvad potatis


Ingredienser - 4 portioner

·         400 g
lax i skivor, rimmad
·         800 g
·         2 msk
·         3 msk
·         4 dl
·         1 st
·         1 tsk
·         1 krm
vitpeppar, nymald

Extra: 0,5 knippe
dragon



Tillagning

1.  Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
2.  Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
3.  Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.
4.  Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.


Näringsvärde per portion: Ca 400 kcal 15 g fett 25 g protein 40 g kolhydrater

Källa & bild: alltommat

Inga kommentarer: