Ingredienser - 4 portioner
· 400 g | lax i skivor, rimmad |
· 800 g | |
· 2 msk | |
· 3 msk | |
· 4 dl | |
· 1 st | |
· 1 tsk | |
· 1 krm | vitpeppar, nymald |
Extra: 0,5 knippe dragon |
Tillagning
1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
2. Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
3. Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.
4. Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.
Näringsvärde per portion: Ca 400 kcal 15 g fett 25 g protein 40 g kolhydrater
Källa & bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar