Ingredienser - 2 port
- 2 skivor lövbiff, 200 g
- 1 msk philadelphia extra light
- 1 tsk fransk senap
- 2 tsk kapris
- 1 bakpotatis, 300 g
Salsa:
- 2 tomater
- 1 avokado
- 1/2 liten chilipeppar
- 1 msk citronsaft
- 1 msk mini fraiche ev. låglaktos
- 1 krm salt
Så här gör du
- Börja med salsan: Skålla och skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur, skala och skär avokadon i små tärningar. Hacka chilin smått. Blanda allt och pressa ner citronsaft. Rör i mini fraiche och smaka av med salt. Låt stå i rumstemperatur och mogna någon timme.
- Tvätta potatisen och dela den på längden.
- Pensla eller spreja snittytorna med olja och strö på lite timjan och flingsalt.
- Baka i 225° ca 40 min.
- Blanda senap och kapris med philadelphian.
- Bred ut på halva lövbiffen, salta och peppra och vik ihop.
- Stek hastigt i het panna i lite smör eller margarin.
- Servera med de bakade potatishalvorna och salsan.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar