onsdag 4 maj 2011

Fylld lövbiff med tomat- avokadosalsa



Ingredienser - 2 port

  • 2 skivor lövbiff, 200 g
  • 1 msk philadelphia extra light
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk kapris
  • 1 bakpotatis, 300 g
Salsa:
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1/2 liten chilipeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk mini fraiche ev. låglaktos
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Börja med salsan: Skålla och skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur, skala och skär avokadon i små tärningar. Hacka chilin smått. Blanda allt och pressa ner citronsaft. Rör i mini fraiche och smaka av med salt. Låt stå i rumstemperatur och mogna någon timme.
  2. Tvätta potatisen och dela den på längden.
  3. Pensla eller spreja snittytorna med olja och strö på lite timjan och flingsalt.
  4. Baka i 225° ca 40 min.
  5. Blanda senap och kapris med philadelphian.
  6. Bred ut på halva lövbiffen, salta och peppra och vik ihop.
  7. Stek hastigt i het panna i lite smör eller margarin.
  8. Servera med de bakade potatishalvorna och salsan.
Energi per portion: 375 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: