Ingredienser - 6-8 portioner
- 1 burk kräftstjärtar i lake (170 g) eller skalade kräftor från soppkoket
- 1/2 kruka dill
- 1/2 citron
- 100 g riven västerbottensost
- 1 tinat paket filodeg (270 g. 500x240 mm)
- 1 dl olja (t ex solrosolja)
- 1 äggula till pensling
- 100 g blandade salladsblad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.2. Finhacka dillen, använd endast dillvippor. Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda kräftstjärtar, dill, ost och citronskal i en skål.
3. Arbeta med ett ark filodeg i taget. Pensla med oljan på båda sidor. Fördela kräftröra på varje ark. Pensla arkens kanter med vispad äggula. Rulla 2-3 varv, vik kanterna över fyllningen och rulla ihop till rullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Halvera rullarna.
4. Fördela salladen på tallrikar och lägg på filodegsrullarna.
Energi per portion: 300 kcal
Källa & bild: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar