Ingredienser - 4 port
- 2 kycklingfiléer, ca 250 g
- 1 äpple
- 1 gul lök
- smör
- 1 msk curry
- 1 krm svartpeppar
- 2 burkar passerade tomater, á 400 g
- 1 dl vatten
- 2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 krm socker
- ½ tsk salt
- ½ dl hackad persilja
Gör så här
- Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta.
- Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter.
- Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.
Energi per portion: 275 kcal protein 19g kolhydrater 18g fett 14g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar