måndag 2 maj 2011

Kycklingsoppa


Ingredienser - 4 port
  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, á 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här      
  1. Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta.
  2. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter.
  3. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.
Energi per portion: 275 kcal protein 19g  kolhydrater 18g  fett 14g

Källa & bild: Arla
     
     
     

Inga kommentarer: