Ingredienser - 4 portioner
- 4 stora röda paprikor
- 300 g kryddkorv (ex Kielbaska, Linguica eller Kranjska)
- 2-3 dl kokt ris
- 2 dl krossade tomater
- 1 msk basilika
- 1 msk körvel
- salt och svartpeppar
- 100 g riven mager ost
Tillagning
- Skär av ett lock av paprikorna. Kärna ur och skölj dem.
- Hacka korvarna. Blanda korvhacket med ris, kryddor och krossade tomater.
- Lägg fyllningen i paprikorna.
- Smörj en ugnsfast form. Strö riven ost över paprikorna och ställ dem i formen. Locken ska ej vara på. Ställ formen i ugnen cirka 15 minuter.
- Sätt sedan på paprikalocken och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
Energi per portion: 320 kcal
Källa & bild: Äta bör man annars dör man
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar