fredag 13 maj 2011

Paprikor fyllda med kryddig korv



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 stora röda paprikor
  • 300 g kryddkorv (ex Kielbaska, Linguica eller Kranjska)
  • 2-3 dl kokt ris
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 msk körvel
  • salt och svartpeppar
  • 100 g riven mager ost
Tillagning
  1. Skär av ett lock av paprikorna. Kärna ur och skölj dem.
  2. Hacka korvarna. Blanda korvhacket med ris, kryddor och krossade tomater.
  3. Lägg fyllningen i paprikorna.
  4. Smörj en ugnsfast form. Strö riven ost över paprikorna och ställ dem i formen. Locken ska ej vara på. Ställ formen i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Sätt sedan på paprikalocken och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
Energi per portion: 320 kcal

Inga kommentarer: