Ingredienser - 2 port
- 150 g kålrot
- 100 g morot
- 100 g fänkål i bitar
- 100 g palsternacka
- 50 g rotselleri
- 1 msk smör
- 1 dl stark grönsaksbuljong
- salt, peppar, timjan
- 100 g färska kantareller eller 1 burk konserverade
- 150 g halloumi i tärningar, max 22 %
- Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar.
- Stek i det mesta av smöret på hög värme tills de fått lite färg.
- Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka.
- Krydda.
- Fräs kantarellerna i resten av smöret, halstra halloumin och vänd ner mot slutet.
Energi per portion: 385 kcal
Källa & bild: MåBra
4 kommentarer:
Mums! Lät supergott! :)
Ja, visst gör det! Tror att det är gott också :)
Jag brukar följa din blogg och tycker det mesta du lagar låter både gott och spännande! :) Tyvärr är jag så seg med att testa olika maträtter och har fastnat i nåt stuk där det blir mest grillat kött och sås. Har du några bra recept på quorn förresten? Kom på att jag har en del i frysen som kanske är lite gammalt...
Vad kul att du läser!
Det är ett vanligt problem att man fastnar i samma rätter, det glr jag också... Men det finns många rätter som är lika enkla och goda som de man brukar laga varje dag :) Gäller bara att hitta dem :) Jag lägger upp två recept med quorn imorgon, hoppas att du gillar något av dem...
Om det är för gammalt så får du köpa nytt! :) Sen kan du provlaga, skulle vara kul att veta vad du tycker om recepten :)
Ha en bra dag!
Skicka en kommentar