Ingredienser - 4 port
- 1 aubergine, 500 g
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 400 g kycklingfärs
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 2 dl tacosås
- salt, peppar
- 50 g riven ost
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200°.
- Skär auberginen i tunna skivor.
- Skala och hacka löken.
- Pressa vitlöken.
- Hetta upp oljan i en vid panna och fräs lök, vitlök och kycklingfärs tills det fått fin färg.
- Tillsätt tomater och tacosås och sjud några min till. Krydda.
- Varva aubergine och kycklingröra på ett ugnsfast fat.
- Strö riven ost över.
- Ugnsbaka mitt i ugnen i 20–30 min tills gratängen fått fin färg.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar