tisdag 14 september 2010

Musselsallad med bulgur



Ingredienser - 2 portioner


  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl bulgur
  • 145 g musslor, avrunnen vikt
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 st tomater, i tärningar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 msk olivolja
Tillbehör

  • 80 g salladsblad
  • 2 st bananer, till efterrätt
Tillagning

En vanlig burk musslor blir grunden i en utmärkt god sallad.
  1. Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.
  2. Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.
  3. Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur.
  4. Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad.

Energi per portion: Ca 400 kcal per portion, varav ca 10 g fett.
Källa& bild: alltommat

Inga kommentarer: