Ingredienser - 2 portioner
- 3 dl vatten
- 1,5 dl bulgur
- 145 g musslor, avrunnen vikt
- 1 dl persilja, finhackad
- 2 st tomater, i tärningar
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk citron, pressad
- 1 msk olivolja
- 80 g salladsblad
- 2 st bananer, till efterrätt
En vanlig burk musslor blir grunden i en utmärkt god sallad.
- Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.
- Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.
- Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur.
- Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad.
Energi per portion: Ca 400 kcal per portion, varav ca 10 g fett.
Källa& bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar