Ingredienser - 4 portioner
- 1 gul lök
- 1 påse quornfärs (300 g)
- 2 msk olivolja
- 1 burk mild ajvar relish (340 g)
- 1 ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 500 g färska rödbetor
- 4 bifftomater
- 1 tsk flingsalt
- 1 ½ dl matyoghurt
- matyoghurt
- ev ris
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala och finhacka löken. Stek quorn och lök i 1 msk olja. Tillsätt ajvar relish, häll 2 dl vatten i burken, skaka om, häll vattnet i stekpannan. Rör om, smaka av med salt och peppar.
- Skär av blasten på rödbetorna, skrubba och halvera.
- Skär av ett lock på tomaterna och ta ur kärnhuset. Fyll tomaterna med quornröran, lägg på locken och lägg dem i ugnssäker form tillsammans med rödbetorna. Ringla över resterande olja och strö flingsalt på rödbetorna.
- Gratinera mitt i ugnen 25–30 min. Servera med matyoghurt och ev ris.
Källa & bild: DN
1 kommentar:
Åh, detta verkar riktigt gott!
Skicka en kommentar