Ingredienser - 4 portioner
- 3 msk sesamfrön
- 350 g kokta räkor med skal
- 1 msk olivolja
- 2 msk smör
- 250 g risnudlar
- 1 msk ljus soja
- 1 tsk sesamolja
- 2 tsk risvinsvinäger
- Hetta upp en wok eller panna på medelvärme. Lägg i sesamfröna och rosta dem 30 sek. Rör om under tiden. Ta upp sesamfröna ur pannan.
- Skala räkorna och låt stjärten vara kvar. Hetta upp olja och smör i woken eller pannan och fräs räkorna 2 min tills de är genomvarma. Ta upp dem ur pannan med en hålslev.
- Torka ur woken eller pannan och fyll den till hälften med vatten. Låt vattnet koka upp och lägg i nudlarna. Koka dem ca 4 min eller enligt paketets anvisningar. Låt dem rinna av väl och lägg tillbaka dem i pannan.
- Blanda räkor och sesamfrön med nudlarna. Blanda soja, sesamolja och vinäger och rör ner i pannan. Blanda väl och servera genast.
Handla smart
Risvinsvinäger finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsaffären eller i asiatiska livsmedelsaffärer. Istället för risvinsvinäger går det bra att använda äppelcidervinäger.
Variation
Använd 200 g pilgrimsmusslor istället för räkor och tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta och 1 hackad chili i steg 2.
Näringsvärde/portion: 289 kcal Kolhydrater 20 g Protein 17 g Fett 19 g Fibrer 0 g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar