lördag 18 september 2010

Fläskfilé med potatismos

Ingredienser - 2 portioner

  • 200 gram fläskfilé i skivor
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 klyfta finhackad vitlök
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 1 st grön paprika i bitar
  • 100 gram minimajs (8 st)
  • 2 dl potatismos (paket)
  • 0.5 dl finhackad persilja
Tillagning:

  1. Halstar fläskfiléerna i torr panna, salta och peppra. Ta upp dem och håll varma.
  2. Slå en dl vatten och två matskedar soja i stekpannan, sänk värmen och låt grönsalerna bräsera i 3-4 minuter.
  3. Häll grönsakerna över filéerna, servera med två dl färdigt potatismos (se bruksanvisning på paketet), som gjorts grönprickig med persiljan.

Energi per portion: 265 kcal
Källa: Aftonbladet
Bild: Lånad här

Inga kommentarer: