Ingredienser - 4 portioner
- 2 tsk sichuanpeppar (eller 2 krm svartpeppar)
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 500 g strimlad ryggbiff
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk sesamfrön
- 1 msk klippt gräslök
Blomkålsstomp:
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt
- 1 blomkålshuvud
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk matlagningsgrädde
Tillbehör:
- 2 röda paprikor, gärna snackpaprika
Tillagning
- Mortla sichuanpepparen fint. Blanda den med soja och sweet chilisås i en bunke. Tillsätt köttet och blanda väl.
- Blomkålsstomp: Koka upp vatten och salt. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva vitlöken. Småkoka blomkål och vitlök under lock 10 min.
- Tillbehör: Skölj, kärna ur och skiva paprikan tunt.
- Stek köttet i oljan i en stor stekpanna 2–3 min, rör om då och då. Strössla över sesamfrön och gräslök.
- Häll av vattnet från blomkålen. Tillsätt grädden och mosa till ett grovt ”stomp” med en slev eller trägaffel. Servera med biff och paprika.
Näring per portion: 288 kcal, 13 g fett, 31 g protein, 11 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar